Gå til sidens hovedinnhold

Er brua det glade vanvidd?

Artikkelen er over 1 år gammel

Ny bru over elva tok en ny vending da kommunen sist fredag informerte om oppjustert pris: Nå koster brua 142 millioner.

PD mener

Ap-topp mener dette ikke er megasprekk, fordi momsretur og generell prisstigning på betongbruer utgjør til sammen 27 millioner. Derfor er ny pris angivelig bedre enn frykta.

Vi mener prisen er drøy kost uansett hvordan man regner, og vi har ingen garanti for at det ikke blir dyrere. Usikkerheten er mindre enn den var, men kostnadene er fortsatt usikre, og i tillegg kommer driftsutgiftene som kommunen skal slite med i år etter år framover. Dette henger ikke helt sammen med den økonomiske situasjonen Porsgrunn befinner seg i.

Flere mener at vi ikke trenger flere bruer, for vi har Porsgrunnsbrua. Det er et merkelig argument i en by som faktisk er delt i to av en elv. Det er vanskelig å se hvordan en ekstra tverrforbindelse i et langstrakt sentrum kan være negativt. Ideen om en gang- og sykkelbru, finansiert fra en pott som ikke kan fordeles til andre samfunnsområder, er god. Men ikke til en hvilken som helst pris, som på kommende driftsbudsjetter uansett vil kunne ramme andre viktige samfunnsområder, som skole og omsorg. Det er ikke lovpålagt å bygge ny bru over elva.

Vi skal inntil videre ikke sable ned brua, for det er både gode og ikke gode grunner til å bygge. Men at bypakkepengene vil gå til infrastruktur i bygde-Porsgrunn, slik noen av partiene går inn for, har vi liten tro på.

Kommentarer til denne saken