Gå til sidens hovedinnhold

Exit for gravemaskinene

Lang tids graving og arbeid på Osebro ble ferdig mandag og nytt torg kunne åpne. Prosjektleder Bjørnar Andersen fortalte her i avisa at de er åtte uker forsinka, men det har vært mye uforutsett nede i bakken, og det tok tid å få oversikt og orden på alt.

PD mener

Dette er litt av samme problematikk som vegvesenet støtte på da de skulle grave ut ny fylkesvei fra Beha-kvartalet til Hovenga. Graving inne i byområder er en vanskelig øvelse. Alt det gamle og rare vegvesenet og entreprenørene fant nede i bakken førte til enorm kostnadssprekk. Det har ikke skjedd på Osebro. Utover forsinkelsen på noen uker, har de kommet i mål på budsjett.

Det er grunn til å gratulere flinke fagfolk, og håpe at det blir lenge til de skal grave i Osebro-strøket igjen. Området har i grove trekk framstått som en sammenhengende graveoperasjon i mange år. Nå kan næringsdrivende, beboere og kunder senke skuldrene, trolig uten frykt for at nye gravemaskiner dukker opp i overskuelig framtid. Prosjektlederen forteller at næringsdrivende har vært positive til restaurering og ombygging til nytt torg i bydelen. Torget skal bli et fint byrom. Til våren blir det mer forskjønnelse med blomster og mykere design.

Porsgrunn kommune bruker enorme summer på nye gater og infrastruktur i bakken. I utgangspunktet kunne det vært slik at kommunale avgifter til vann og avløp økte drastisk, men det har ikke skjedd. Dette skyldes dyktige fagfolk.

Kommentarer til denne saken