– Det har vært enorm interesse for gården. Det var masse folk på visning, og det er tydelig at det er mange som har kjennskap til gården. Sikkert fordi mange har gått turer forbi den. Det er moro å håndtere slike salg, sier megler Anders Lia fra Best Eiendomsmegling.

Han har solgt en del gårder opp gjennom årene, og er vant til at det er interesse rundt slike gårder. Men interessen for hovholt gård er mye større enn vanlig. Det viser blant annet statistikken på hvor mange det er som har vært inne og sett på annonsen på finn.no. Det skal ha vært tre ganger som mange som vanlig inne og sett på gården der.

– Alle er fornøyd

Eiendommen på gården er på 53 mål. 28,1 mål er dyrkbar jord, mens 21,3 mål er skog. Det betyr at det ikke er arealer nok til at det er konsesjonsrestriksjoner som følger gården. men det er driveplikt på gården.

Hovholt gård ble lagt ut med en prisantydning på 8.950.000 kroner.

– Både selger og kjøper er fornøyd med prisen vi havnet ut på. Det stoppet på litt mer enn prisantydningen, sier Lia.

Han forteller også at det var aller flest lokale folk som dukket opp til visning.

– Det endte også opp med en lokal kjøper, forteller han.

Til Larvik

Det er Sven Edin og familien som selger familiegården. Han er fjerde generasjon Edin på Hovholt gård, fortalte han til TA da gården bla lagt ut for salg.

– Ungene er for lengst flytta ut, så nå er det bare jeg og kona mi igjen. Da blir det altfor stort for to mennesker, sa han til avisa.

Han fortalte også at de flytter til Larvik, for å komme nærmere datteren Anja Hammerseng-Edin, og begynne en ny epoke i livet der.

Skilt ut

Som omtalt en rekke ganger har de også et boligprosjekt gående på en del av eiendommen på gården. Det ble ferdig regulert i fjor sommer, og den delen av eiendommen er skilt ut med eget gårds og bruksnummer.

– Den delen har ikke vært en del av salget i det hele tatt. Det prosjektet går sin gang utenom, sier megler Lia.

Ifølge den vedtatte reguleringsplanen er det vedtatt å bygge 15 eneboliger på dette området, som nå da blir nærmeste nabo til eiendommen som nettopp ble solgt.