Gå til sidens hovedinnhold

Får 375.000 kroner til ny stilling

Artikkelen er over 1 år gammel

Porsgrunn kommune skal opprette en ny stilling som skal bidra til at flere elever ikke faller av når de skal begynne på videregående.

Porsgrunn er en av kommunene som mottar penger til en oppfølgings- og losfunksjon for ungdom. Pengene gis av Bufdir. Porsgrunn får 375.000 kroner, og skal vare i tre år. Leder for PP-tjeneste i Porsgrunn, Hæge Odberg forklarer at pengene skal brukes til å forhindre at ungdom faller av skoleløpet i overgangen mellom ungdomsskolen og videregående.

– Elever som har mye frafall er i faresonen, sier Odberg, og forklarer at målet er å fange opp disse elevene.

Anders Rambekk (KrF) og Anne Karin Alseth Hansen (H) er veldig glade for pengene. Odberg sier at pengene er nok til at de kan opprette en los-stilling på 50 prosent. Losen skal være en person eleven som er i faresonen kan støtte seg på.

– Losen skal være en stabil voksenperson som supplerer foreldrene.

– Losen kan for eksempel hjelpe til med lekser, skaffe sommerjobb eller finne passende fritidsaktiviteter for eleven, sier Odberg, som nevner at sosialt nettverk er viktig for å hindre frafall.

Kommunen har hatt suksess med satsingen tidligere. Men det er cirka ti år siden forrige gang de fikk penger fra Bufdir til dette.

– Fram til nå har vi hatt ressurspersoner ute på skolene som har gjort denne jobben.

Kommentarer til denne saken