Da Fayzur Rahman og familien ville gjøre noe fint for folk som ikke har så god råd i jula, dukket det bare tre stykker opp. Torsdag skal han spandere middag for to asylmottak i samarbeid med Røde Kors.

– Det føltes ikke noe bra at det bare dukka opp så få. Jeg tenkte at folk hadde det trangt økonomisk, og at det derfor ville være et større behov. Jeg vet at mange innvandrere hjelper familiene sine i hjemlandet sitt, sier han.

Rahman har tidligere jobba for Røde Kors, og har hele tiden hatt et ønske om å kunne bidra på en eller annen måte.

– Siri Løite som jobber som frivillig i Røde Kors er stamkunde hos oss. En dag på nyåret var hun innom, og da fortalte jeg henne om den trasige opplevelsen på julaften. Jeg fortalte henne at jeg ønsket å hjelpe til, sier han.

En god idé

Etter hvert som de prata sammen, kom de fram til at Rahman skulle få spandere middag for flyktningene på to av mottakene.

– Vi kom fra til at det var en god idé, så da ble det sånn, smiler han.

Dermed skal han lage to gryter med indisk Chicken Tikka Masala og Butter Chicken til cirka 60 stykker.

– Det er de mest populære rettene vi har, så da var det naturlig å velge de. Jeg serverer det sammen med nanbrød og ris.

Da PD var innom restauranten til Rahman torsdag ettermiddag, var kokkene allerede i full gang med forberedelsene.

– Vi marinerte kjøttet i går, så nå griller kokkene kjøttet. De kommer i 18-tida for å hente maten, så lager maten ferdig til det. Det er viktig å ikke lage maten for tidlig, men at den er helt fersk når den skal serveres, sier han.

– En fin ting å gjøre

Siri Løite jobber som frivillig i Røde Kors, og syns bidraget fra Rahman er fint.

– Han ønsket å finne en måte han kunne hjelpe. Å servere mat til flyktningene syns jeg er en veldig fin ting å gjøre, sier hun og legger til:

– Jeg tror spesielt ungdom vil sette pris på denne kvelden. Til anledningen har jeg kjøpt inn brus og litt is til dessert, sier Løite.