Ølfestivalen som har utviklet seg til et stort sceneshow, oppstår i sommer i ny drakt med 1,2 millioner kroner i budsjett. Arrangøren er påfallende påskrudd to dager før det hele braker løs.

– Jeg er spent på alt, har vi kommunisert bra nok? Har vi nok folk? Har vi nok alkohol? Det er mange tanker som surrer rundt i hodet, men jeg tror vi har det meste på stell, sier arrangør Charlotte Moland fra utestedet Jimmys.

Hun sier at de er et stykke unna ambisjonen på 4.000 solgte billetter, men at salget har tatt seg opp de siste dagene, i tillegg til at mange velger å kjøpe seg inn i døra.

På scenen til festivalen som har fått navnet Torgfestivalen, står artister som Freddy Kalas, Luxus Leverpostei, Reeperbahn Cowboys og Miss Blue Bluesband. Mer enn 80 folk vil være i sving, samtidig som flere restauranter og barer er engasjert i å servere festivaldeltakerne.

Her er rådene Moland har til besøkende denne helgen:

1. Gnagsårplaster og gode sko

– Det blir mye dansing, trasking. Jeg håper folk kommer tidlig, fordi allerede fra klokken to så er vi gang med bryggerilegenden Kjetil Jikiun fra Telemark mikrobryggeri og holder ølkurs med smaking. Første konserten er klokken 16, så hvis du skal være her hele kvelden så trenger du gode sko og gnagsårplaster, sier Moland.

2. Halsdrops

– Det blir garantert allsang, så det er greit å smøre halsen innimellom. I hvert fall når Freddy Kalas kommer på med Pinne for landet. Det er så å si nasjonalsangen i Grenland, sier hun.

3. Leppepomade og tyggis

– Hvis du møter noen hyggelige kjekke karer. Eller omvendt, altså. Så er det greit å være forberedt, ler Moland.

Hun bekrefter at det ikke vil være første gangen at to personer finner tonen på deres arrangementer. Men hun gir heller ingen garanti for den som føler seg heldig:

– Det er bare koselig om noe skjer. Det er i hvert fall greit å være beredt. Selv om ikke det skulle skje noe, sier hun.

4. Husk lommeboka

– Veldig dumt å glemme, påpeker hun.

5. Varme klær utover kvelden

– Du kjenner at høstværet begynner å komme nå mot kveldstid. Så det er lurt å ha med seg noe ekstra til kvelden, avslutter hun.