Gå til sidens hovedinnhold

Fikk brannvesen på besøk – avdekket avvik som må rettes opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandøya Montessoriskole må prioritere brannsikkerheten mer framover.

Det tilsier brannteknisk tilsynsrapport. Under en kontroll i forrige måned ble det avdekket avvik fra forskrift om brannforebygging og internkontrollforskriften. Det viste seg at brannslangene ikke er kontroller siden 2018. Ifølge brannvesenet skal dette gjøres årlig. Det ble også oppdaget at branndøren i kjelleren ikke lukkes helt igjen automatisk.

– Dette er en viktig dør for å hindre røykspredning, men står også i en rømningsvei. Dersom denne døren smekker igjen vil det i praksis være kun en rømningsvei fra rommene i kjelleren.

Alarmanlegget er også delvis ute av drift.

– Ifølge brukerne var det som følge av vannlekkasje fra taket. Anlegget er sløyfebasert, og sløyfen det gjelder dekker hele skolebygningen, skriver Porsgrunn brann- og feiervesen i en kommentar i rapporten.

Brannvesenet anmerket også dårlig dokumentert brannforebyggingsarbeid.

– Øvelser bør gjennomføres regelmessig i henhold til planer og dokumenteres noe bedre, slik at man har oversikt over hvem som har deltatt og hva som er gjennomgått på øvelsene. Branndokumentasjonspermen bør også ryddes opp i slik at det blir lettere å finne fram og holde denne oppdatert.

Tilsynsrapporten er en forhåndsvarsel. Skolen må gi tilbakemelding innen 1. mars.

Kommentarer til denne saken