Gå til sidens hovedinnhold

Fire år med Robin, hva nå?

Artikkelen er over 2 år gammel

Han suste inn som en rakett med 40,6 prosent av stemmene, og nå har vi hatt fire år med Turbo-Robin. Hva skjer videre?

PD mener

Det første spørsmålet blir hva som er alternativet. Hvis Ap går på en smell og Kåss ikke blir ordfører, hvem overtar med et styringsdyktig flertall? De borgerlige i Porsgrunn framstår ikke som en veldig robust enhet, men det er dette velgerne skal avgjøre kommende mandag 9. september.

Vi har hatt en ymse lokal valgkamp. I deponisak er spørsmålet om Erna-regjeringen har lagt opp til å finte ut motstanderne med en ekspertgruppe som tross fagre ord likevel kommer til å peke på Brevik, med giftdumping og tidenes overkjøring av lokaldemokratiet. Det kan føre til en ny Alta-aksjon.

Vi har hatt vill West Sørlie og nesten crazy tilstander i Porsgrunn Høyre, og ikke minst E18 og riksveg 36, et sakskompleks som begynner å likne en farse. PD har satt søkelys på barnefattigdom og en blind, omvendt Robin Hood-sosialpolitikk som går ut på å ta fra dem som har minst. Det nye bystyret er nødt til å stanse dette statlige og kommunale ranet av barnetrygden.

I Bamble har det vært mye politisk boksing om økonomi, med Hoksrud på full styrke, og gåte-Sp som ikke vil si hva de vil etter valget og kan bli joker.

Frammøteprosenten i Porsgrunn ved forrige kommunevalg var på svake 56,4 prosent. Vi mener hjemmesitting ikke er et alternativ. Møt opp og stem. Godt valg.

Kommentarer til denne saken