Med godt over 100 lag påmeldt forventet sportslig leder Mats Tvedt og resten av Hei en slitsom helg med mye aktivitet, og det fikk de også.

– Det gikk helt strøkent, og over all forventning. Det er jo alltid litt bekymring om alle lagene møter opp, og om det skulle bli forsinkelser som flytter på hele dagen, men alt gikk egentlig helt fint, forteller Tvedt dagen etter cupen.

Med tett opp mot 900 spillere, samt foreldre, ble det en skikkelig folkefest på Heistad.

– Jeg har ikke noen eksakte tall, men det må ha vært nærmere 2000 på området på søndag. Vi hadde jo 900 spillere, og tribunen som var smekkfull har plass til 500. I tillegg til en haug med folk som gikk og sto rundt, sier han og fortsetter:

– Det var egentlig helt rått. Søndag var det så mye folk at vi nesten ikke klarte å holde tritt i kiosken. Vi fikk til det vi ønsket, og vi fikk kickstartet sesongen for de yngste. En skikkelig folkefest, faktisk.

Vanskelig å sammenlikne

Cupen var gratis for alle deltakere, men med et heidundrende kiosksalg tjente også idrettslaget på arrangementet.

– Klubben har snakket om å ha en innecup i mange år, men det er lenge siden vi har hatt det nå. Derfor er det vanskelig å sammenligne. Kioskansvarlig mente at dette var tett opp mot bestenotering om man sammenlignet det med andre utecuper, så da skal vi være veldig fornøyde, sier Tvedt.

– Det er jo noe helt annet å arrangere noe ute. Da slipper man plassrestriksjoner, noe som gjør den biten enklere, fortsetter han.

Tvedt vet ikke noe eksakt sum enda, men klubben kan nå senke skuldrene.

– Vi sitter jo igjen med en god sum, det er ikke noe tvil om det. En annen ting som er viktig for oss er at vi planla jo dette i januar, noe som betyr at vi ikke hadde budsjettert med denne cupen. Det er en svært gledelig ting for oss nå etter korona. Vi skal selvfølgelig klare budsjett på de resterende cupene, men dette gir oss pusterom, og det senker presset, sier han.

Årlig tradisjon?

Selv var han på plass hele helgen, med full aktivitet fra 07.00-21.00 sammen med flere andre som stilte opp.

– Det blir lange dager, men når man ser den idrettsgleden som vi fikk se, så er det ingen tvil om at det er verdt det.

Cupen ble en så stor suksess at de nå vil gjøre det til en årlig tradisjon, selv om de trolig må utvide neste år.

– Umiddelbart har vi snakket om at vi må ta det over to helger. Da får vi plass til flere lag, og vi kan spre det mer utover slik at det blir noen opphold her og der. Det gir bedre flyt, lengre kamper og selv om jeg ikke har noe å klage på etter helgen så gir det også en høyere kvalitet, avslutter han.