Gå til sidens hovedinnhold

For drøyt fra naboene

Diskusjonen om munnbind tok av etter at Skien og Porsgrunn tirsdag vedtok forskjellige regler om munnbind. Porsgrunn forlenger påbud om munnbind, mens Skien anbefaler å bruke munnbind.

PD mener

Klosterøya-baserte Varden gjennomførte onsdag en leserundersøkelse som viste at 75 prosent støtter fortsatt påbud. Over 900 personer svarte. Det skjedde samme dag som avisa på lederplass skrev «Porsgrunn mot strømmen» og langet ut mot ordfører Kåss for andre gang på bare tre dager. Lørdag skrev de at «Kåss må heve blikket» fordi han er «helt ute av kurs» om ny riksveg 36. Avisas angrep på Kåss er nå like forutsigbart som at TV2 sender Bonanza i helgene.

Mindre forutsigbar var uttalelsen fra Ap-gruppeleder i Skien, Rolf Erling Andersen. Om ulike munnbindvedtak i de to nabokommunene sa Andersen ifølge samme avis at «dette viser med all tydelighet at Grenland burde vært en kommune». Vi har alltid hatt respekt for Andersen, men munnbind er ikke en naturlig del av kommunesammenslåingsdebatten. Pandemi er slitsomt for alle, og munnbindfrustrasjonen tyder på en viss koronatrøtthet hos politisk ledelse i nord.

Mange er opptatt av å diskutere om de er for eller imot påbud om munnbind, og som vanlig er Facebook arena for alt fra fornuftige til rabiate utløp. Kort tid før vinterferien, med antatt stor utfart, er kommunene i all hovedsak enige om smittevernreglene, og hvorfor det er viktig å ha disse reglene.

Kommentarer til denne saken