Det sa Janette Johansen, leder i turngruppa i Bamble Idrettsforening under den offisielle åpningen av den interkommunale turnhallen på Grasmyr.

Turngruppa i Bamble Idrettsforening har brukt hallen siden august, men først nå i mars er alt av det riktige utstyret på plass. Johansen forteller at det er en stor glede for både styret og utøverne at det har blitt etablert en hall dedikert til turning på Grasmyr. Tidligere har turngruppa benyttet andre idrettshaller og gymsaler i kommunen, som har ført til at opp mot én time av treningstiden har gått tapt i rydding av utstyr.

– Nå har vi en helt ny hverdag og kan konsentrere oss om å trene. Alt utstyret står ute til en hver tid. Vi har mer utstyr og vi slipper slitasje, smiler Johansen fornøyd.

– God investering

Etter to år med pandemi, legger ikke turnlederen skjul på at de har en omfattende rekrutteringsjobb foran seg. Flere av dem fra alderen 13 år og oppover har falt fra. Da kommer det ekstra godt med å kunne tilby trening i en flunkende ny hall.

– Mange idrettslag har mista mange, vi også har hatt en del frafall. Nå satser vi veldig på de minste for å rekruttere nye, og har faktisk ventelister på småpartiene. Det er veldig gøy, sier hun og legger til:

– Bare det å arrangere åpne dager og andre arrangementer blir mye lettere nå. Det er mindre som må planlegges og organiseres. Nå kan vi få det til på kort tid.

Utsatt en rekke ganger

Den offisielle åpningen har vært forsøkt planlagt ved en rekke anledninger, men koronasituasjonen har ført til at den ble noe forsinket. Kommunenes ordførere Robin Kåss og Hallgeir Kjeldal hadde ikke anledning til å være til stede under åpningen. Sistnevnte fordi han lå hjemme med korona. Lederne av oppvekst- og kulturutvalget i Bamble og Porsgrunn, Martine Øverland og Anders Rambekk steppet gladelig inn og syns det var stor stas å kunne erklære hallen for åpnet.

– Dette syns vi er veldig stas og vi har trua på at det kan utvikles gode talenter her. Det har vært et fint engasjement og vi håper at turngruppene i Porsgrunn og Bamble ser mulighetene for samarbeid. Så ønsker jeg turnmiljøet masse lykke til, sier Øverland.

Bamble og Porsgrunn samarbeider om turnhallen, og turngruppa i Herøya Idrettsforening er allerede godt i gang med å benytte hallen til noen av sine treninger.

– Dette er helt suverent for oss. Et flott supplement til hallen vår på Herøya. Utøverne liker det godt og vi ser at det blir lettere å beholde dem i idretten, sier Christian Buene, leder turngruppa i Herøya Idrettsforening.

Bildeserie

Se bildene fra åpningen av den nye turnhallen