Gå til sidens hovedinnhold

Forbundet har bestemt seg - eliteseriekvalik for Guro og gjengen

Håndballforbundet har bestemt seg. De nøyer seg med halv sesong. Det betyr kvalik-spill for våre i Gjerpen.

To kamper mangler på at alle har spilt halv sesong i 1. divisjon for kvinner i håndball. Norges Håndballforbund har bestemt at halv sesong er nok. Den halve sesongen skal bestemme opprykk, mens ingen lag rykker ned. For Gjerpen, med en rekke spillere fra Porsgrunn og Bamble i troppen, betyr det at de er klare for å spille kvalifisering om opprykk.

Follo HK blir stående som vinner av 1. divisjon kvinner, som følge av deres topplassering etter halvspilt serie. De rykker med det opp til eliteserien. Som nevnt så rykker ingen ned fra 1. til 2. divisjon.

Når kvalifiseringskampene skal spilles avhenger av hvor raskt myndighetene tillater en full gjenåpning av topphåndballen. Tidligste oppstart for det resterende seriespillet er uansett 9. mai. Enkeltkamper mellom lag tilhørende utenfor tiltakssone 5A kan bli vurdert spilt fra 25. april, dersom myndighetene åpner for det.

Dersom det ikke lar seg gjøre å gjennomføre kvalifiseringsspill, vil forbundsstyret vurdere opprykk og nedrykk på nytt. Det er ikke satt en tidsfrist for når de eventuelt må ta en slik avgjørelse i styret.

Kommentarer til denne saken