Gå til sidens hovedinnhold

Fortjent utnevnelse for Janicke!

Janicke Andreassen (Ap) har vært en viktig stemme i den lokale samfunnsdebatten i Porsgrunn i mange år. Først som leder i Porsgrunn Idrettsråd, deretter som Ap-politiker i formannskapet og bystyret.

PD mener

Hun har vært utvalgsleder og varaordfører, i tillegg til leder i Porsgrunn Ap. Derfor er det en erfaren lokalpolitiker som nå får muligheten som statssekretær i Næringsdepartementet.

Andreassen er en uredd politiker som tør å si hva hun mener. Sånne folk trenger vi både lokalt og nasjonalt.

Statsminister Jonas Gahr Støre har ganske sikkert fått gode anbefalinger fra sin tidligere statssekretær Robin Kåss. Andreassen har i tillegg lang erfaring som sekretær i Herøya Arbeiderforening (HAF). Der er hun kjent som ei bestemt dame med stålkontroll i det mannsdominerte miljøet.

Vi mener også at Andreassen fortjente forfremmelsen etter at hun ble vraket som varaordfører da Senterpartiet krevde denne posisjonen etter lokalvalget for to år siden. PD mente den gang, på denne plass, at Kåss ofret sin dyktige varaordfører for kjapt i forhandlingene med Senterpartiet.

Andreassen innrømmet at hun var skuffet, men var likevel lojal og stilte seg bak partiet sitt. Hun måtte «ta til takke» med gruppelederjobben for Ap i bystyret.

Utnevnelsen i forrige uke kom som lyn fra klar himmel. Hun var ikke blant dem som var nevnt på forhånd. Sånn er politikken. Heldigvis.


Kommentarer til denne saken