Følg PD på Facebook

I det som blir hans fjerde opphold i den røde drakta, skal han ikke bare score mål, slik han har gjort tidligere. Han skal også være lagets hovedtrener.

– Tidligere har jeg kun trent aldersbestemte lag. Derfor blir dette en fin utfordring for meg. Opp gjennom årene har jeg tatt med meg lærdom fra mange gode trenere. Den får jeg bruk for nå, sier Tverråen, som ledet sin første økt på mandag.

Da var 17 spillere tilgjengelig på feltet. Slik har det på langt nær vært i hele sesongopp- kjøringen. Tverråen har nå én knapp uke på seg på å gi sine instruksjoner fram mot seriestarten, som går hjemme mot Notodden II til mandag.

– Inntrykket mitt er at mange involverte i lokalfotballen har liten tro på oss i år. Spillergruppa som møtte meg på mandag viste imidlertid stort engasjement, og skapte ordentlig bra trykk på treningen. Det er fortsatt mange gode ballspillere i Brevik. Flere av dem har vist en utrolig lojalitet til klubben de siste månedene. Vi kan fint hevde oss på øvre halvdel av tabellen denne sesongen, mener 33-åringen, som også ser etter aktuelle forsterkninger.

– Godt drevet klubb

Etter et tilnærmet fotballfritt år i fjor, er han klar på hvorfor han ønsket seg tilbake da gamleklubben kom på banen.

– Brevik er en godt drevet klubb, som det alltid er gøy å være en del av. Jeg gleder meg til å komme i gang, avslutter Ædel Tverråen.

Ser etter flere bidragsytere

Ædel Tverråen vil få selskap av flere personer i trenerteamet til Brevik denne sesongen.

Ifølge styreleder Alexander Løvig, jobbes det for å få på plass «hjelpere» til den nye hovedtreneren.

– Det som allerede er klart, er at Glenn-Are Heidenstrøm og Roy Warelius skal bidra for å legge til rette for A-laget denne sesongen. I tillegg har vi andre navn på blokka som også skal hjelpe Ædel, sier han.

Fornøyd

Brevik-lederen er godt fornøyd med at en ny hovedtrener har kommet på plass.

– Det har vært jobbet på mange plan, både på spiller- og trenersida. Det er gøy at bitene faller på plass. I tillegg må jeg rose flere tidligere Brevik-veteraner, som virkelig har stilt opp i en litt vanskelig periode, sier Løvig.

Han mener det er mange faktorer som gjør at Tverråen er riktig mann for Brevik.

– Gjennom spill for oss i flere sesonger, har han sterk tilknytting til klubben. Selv om han ikke har erfaring som A-lagstrener, virker han sulten og motivert for å prøve seg på dette. Det er en løsning vi har god tro på.

I første omgang skal Ædel Tverråen trene Brevik ut årets sesong.