Klar for å ta opp kampen

Anders Gundersen er tilbake fra skade. Nå vil ha igjen ta opp kampen med Espen Bugge Pettersen om å være førstekeeper for Strømsgodset.

Anders Gundersen er tilbake fra skade. Nå vil ha igjen ta opp kampen med Espen Bugge Pettersen om å være førstekeeper for Strømsgodset.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter et lengre skadeavbrekk, er Stathelle-gutten Anders Gundersen (21) klar til å ta opp igjen kampen med Espen Bugge Pettersen (35) om å være førstekeeper i Strømsgodset.

DEL

Følg PD på Facebook

Keeperduoen til drammensklubben byttet på å vokte målet i treningskampene i vinter. Gundersen fikk tydelige signaler på at han kunne belage seg på mye førstelagsfotball denne sesongen.

Da seriestarten kom i april, var det imidlertid rutinerte Bugge Pettersen som fikk tillit mellom stengene. Hans 14 år yngre konkurrent fra Telemark fikk bare med seg de første kampene for rekruttlaget, før en tåskade satte han ut av spill i godt over en måned.

Utfordrerrolle

Nå er Gundersen endelig tilbake i full trening og kamp. På mandag bidro han til at Strømsgodset II vant 3-2 mot Lillestrøm II i 2. divisjon.

– Slik situasjonen er nå, så er Espen førstekeeper. Det er jo han som har spilt i eliteserien. Selv om jeg ikke deltok på kamper i løpet av skadeperioden, har jeg vært med på en del av keepertreningen. Jeg skal fortsette å trene godt og stå på. Da kommer forhåpentligvis sjansene etter hvert, sier unggutten, som har en fortid i Brevik og Pors.

Fjorårets debut på det øverste nivået ga selvfølgelig mersmak. Totalt ble det fire eliteseriekamper på Gundersen i 2014.

– Jeg har et klart ønske og mål om å få spilletid også i år, men det er ikke jeg som tar ut laget, sier han diplomatisk.

Miniferie

Fra førstkommende torsdag og fram til tirsdag venter noen sjeldne fridager for den tidligere G19-landslagskeeperen.

– Det blir den eneste ferien min i sommer. Dagene skal brukes til å slappe godt av. Det blir nok en tur hjem for å treffe familien.

Selv om det er godt å få oppvarting av mor når muligheten byr seg, har Gundersen for lengst funnet roen i Drammen.

– Jeg trives fortsatt veldig godt, både i byen og i klubben, avslutter han.

Artikkeltags