Fra knestående til all time high

KULTURHUS: Porsgrunn fikk endelig sitt kulturhus i 2013.

KULTURHUS: Porsgrunn fikk endelig sitt kulturhus i 2013. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke så mange som snakker om det, slik vi gjorde da vi gikk fra 80- til 90-tallet og ikke minst fra 90- til 2000-tallet. I kveld forlater vi uansett et nytt decennium. 2010-tallet er historie.

DEL

PD mener For 10 år siden hadde vi akkurat kommet oss opp i knestående etter at den såkalte finanskrisa traff norsk økonomi hardt og brutalt i 2008.

Her i Porsgrunn og Bamble opplevde vi økende arbeidsledighet og omfattende kutt i kommunenes budsjetter.

Fem skoler ble lagt ned i Porsgrunn, og de såkalte flatene kuttene rammet de fleste offentlige virksomheter med stor tyngde. Vi var på mange måter på bånn, og det kunne egentlig bare gå en vei.

Sakte, men sikkert, og med god hjelp av de såkalte SKK-pengene og eiendomsskatt, kom veksten i våre to kommuner. Vi fant penger til nytt kulturhus som ble åpnet i 2013, og vi har bygd flere nye skoler og sykehjem.

Også mediebransjen har gått fra krisetilstander og abonnementsflukt til en vanvittig opptur de siste 3–4 årene. PD har for eksempel økt antall betalende abonnenter med 40 prosent fra 3350 i 2016 til 4900 i 2019. Lokalavisa for Porsgrunn og Bamble har aldri hatt bedre økonomi.

Ved inngangen til et nytt decennium er det dekning for å si at optimismen blomstrer både i Porsgrunn og Bamble. Vi har rett og slett fått styrket selvtillit.

Bamble bygger ny felles ungdomsskole til 600 millioner kroner, og i Porsgrunn fortsetter byutviklingen i et akselererende tempo. Vi er på offensiven.

Den største utfordringen, både i Porsgrunn og Bamble, blir å rigge seg eldrebølgen som vi vet vil komme. Der har politikerne definitivt en jobb å gjøre.

Vi ønsker med dette alle våre lesere et riktig godt nytt år og decennium.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken