Kan vi få til noe sånt i Porsgrunn?

Ille bra: Over 10.000 tilskuere så 2. divisjonskamp.

Ille bra: Over 10.000 tilskuere så 2. divisjonskamp.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag var det mellom 30 og 40 tilskuere som fulgte Urædds viktige hjemmekamp mot Staal Jørpeland i 3. divisjon på Kjølnes. På jentenes 1. divisjonskamp mot Grei var det ikke mange flere. I Fredrikstad var det over 10.000 tilskuere som laget en fantastisk folkefest da byens fotballstolthet banket Moss 3–0 i en 2. divisjonskamp samme dag.

DEL

Greit at Stor-Fredrikstad har over 80.000 innbyggere mot Porsgrunns snaue 35.000 innbyggere, men hvordan kan det likevel være så enorm forskjell på entusiasmen, patriotismen og fotballinteressen i Fredrikstad sammenliknet med vår fantastiske by?

Demografisk er vi ganske like, med mye industri. Både Fredrikstad og Porsgrunn har toppklubber i nabobyen.

Derfor er vi egentlig litt misunnelig. De 10.000 tilskuerne på Fredrikstad stadion fikk garantert en opplevelse for livet. Festen startet i Fredrikstads gater flere timer før kampstart, og hele stadion kokte i 90 minutter mens 2. divisjonsspillerne løp rundt og leverte middels idrettsprestasjoner. For Fredrikstad leder ikke engang tabellen, det er det Raufoss som gjør.

Vi ber ikke om 10.000 tilskuere på Urædd eller Pors, men vi drømmer om at klubbene og hele byen klarer å skape litt mer entusiasme og patriotisme. Vi må bli mer stolte av byen vår, fotballaget vårt, kulturen vår og alt det fine Porsgrunn har å tilby.

Kanskje vi kan begynne med at ordføreren vår slutter å vandre rundt med supporterutstyret til klubben i nabobyen. Det gjør de ikke i Fredrikstad eller i Sarpsborg. De holder med sine egne, og sånn skal det egentlig være.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken