Da nominasjonskomiteen i Telemark la fram sin innstilling fredag, var Farahmand falt ned til 3. plass. Karoline Aarvold (25), som er fra Tjøme og representerer Skien Høyre, er på topp. I porsgrunnspartiet er reaksjonene dels sterke, for nominasjonen har avdekket store motsetninger. I Skien er det enda verre, for favoritt Emilie Schäffer har ramlet helt ned på 4. plass.

Også gruppeleder Anne Karin Alseth Hansen hadde ambisjoner om en stortingsplass, men hun røk ut fort. Styret i Porsgrunn ville aller først ha Aarvold på topp, men da Røe Isaksen gikk ut med støtte til Farahmand, ble Aarvold vippet ned.

Fredag opplyste nominasjonskomiteen i fylket at flertallet på fem som vil ha Aarvold på førsteplass består blant annet av leder i Porsgrunn Høyre, Christine Hermansen, og leder i senior-Høyre Ellen Ditlefsen. De gikk begge inn for Farahmand på 2. plass, men det var en by og land-kabal som ikke kunne gå opp.

Porsgrunn Høyre har slitt med interne motsetninger lenge. Vi skal ikke overdramatisere en klassisk nominasjonsprosess, men partiet er nødt til å stå mer sammen dersom de skal bli sterkere i Ap-byen Porsgrunn.