Gå til sidens hovedinnhold

Full forvirring om nedstenging

En av de mest dramatiske koronadagene siden nedstengingen for et år siden inntraff fredag morgen da kommunene i Grenland lå an til ny full nedstenging. Kommuneledelsen satt i møter hele dagen i forkant av det andre ekstraordinære formannskapsmøtet på to dager.

PD mener

I et par uker har kommuneoverlegen avventet mutantsmitte som siger mot oss «som et langsomt tog på Vestfoldbanen» og vil ankomme perrongen som ukontrollert utbrudd. Fredag oppsto konflikt og forvirring om det er staten eller kommunene, fagfolk eller politikere, som skal ta avgjørelsen om å stenge ned.

Torsdag ble porsgrunnspolitikerne igjen idiotforklart for å ha gjeninnført påbud om munnbind, mot råd og tvil fra fagmyndigheter. Bare noen timer etter kom signalene om at smittesituasjonen er så alvorlig at hele regionen bør stenges ned. Her er det noe som ikke stemmer. Kanskje det er slik at folkevalgte er mer på linje med virkeligheten enn akademikere som går seg vill i paragrafbokstaver?

Også vi mener smitteverntiltak må være forholdsmessige, men vi er enig med Per Wold i at diskusjonen om munnbind er blitt uforholdsmessig. Koronakonsekvensene er mange og svært alvorlige, og det er et poeng å ikke miste gangsynet. Folk flest forstår at det beste smittevernet er summen av tiltakene, og munnbind er et av dem. Så får de som mener at prinsippdebatter er viktigst heller sende brev til Statsforvalteren.

Kommentarer til denne saken