Fylkeskommunen: – Spre dere i bussen!

AVSTAND: Passasjerene må ikke klumpe seg sammen på bussen.

AVSTAND: Passasjerene må ikke klumpe seg sammen på bussen.

Av

Arve Høiberg i fylkeskommunen fortviler og ber busspassasjerer om å ta ansvar for å ikke klumpe seg på bussen.

DEL

– Det hjelper ikke å sette inn flere busser, når passasjerer likevel velger å klumpe seg sammen i midtgangen, heller enn å sette seg ned ved siden av en annen, opplyser Arve Høiberg, leder for hovedutvalg for samferdsel i fylkeskommunen, i en pressemelding.

Han sier at tallene viser at situasjoner er unntaket, ikke én metersregelen.

– Om og om igjen ser vi at det faktisk er mange ledige plasser på busser der vi får tilsendt bilder av passasjerer som står klynget tett sammen. Tallene våre viste at det var over 20 ledige plasser i denne bussen, nå vi tar høyde for anbefalingene fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det vi ser er at passasjerer istedenfor å fordele seg på bussen, klynger seg sammen i midtgangen. Dermed blir de stående ansikt til ansikt, stikk i strid med anbefalingene fra FHI.

Fylkeskommunen sier de tar situasjonen på alvor, og har blant annet satt in ekstra bussavganger, kuttet antall tilgjengelige seter, kuttet kontantbetaling og satt inn vektere. Høiberg mener at passasjerene må ta ansvar selv, og at vekterne ikke kan lempe folk fra midtgangen og over i de ledige setene, for en trygg bussreise.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken