TV-bildene av en dansende Raja fester seg på netthinnen som et kleint minne fra en dag vi har lengtet etter i halvannet år.

Når regjeringa velger å gjenåpne Norge med en dags varsel, er dette like meningsløst som den mye omtalte skjevfordelinga av vaksiner i våres. I de store byene var situasjonen fullstendig ute av kontroll fordi utestedene ikke hadde nok folk på jobb. Her i Porsgrunn og Bamble rapporteres det om mye folk ute, men ingen alvorlige hendelser.

Vi kan jo forstå at regjeringa ønsket å gi nasjonen en god nyhet som avskjedsgave etter 8 år, eller sagt på en annen måte: Gå ut med flaska i været.

De fikk for øvrig god hjelp av vår egen Petter Stordalen, som nærmest kjørte showet alene fra hotellet The Hub i Oslo. Fullstendig i ekstase inviterte hotellkongen over 2000 gjester inn på champagne i sitt eget prestisjehotell direkte på NRK og TV2. Bedre reklame for Choice kunne han neppe fått.

Og når helseminister Bent Høie med sitt lure smil nærmest oppfordret til one night stand og fullt party, måtte det bli som det ble - en heseblesende gjenåpningsfest som selv vi hjemme i sofaen syns ble litt mye av det gode.