Thor Hansen har bygget 4 modeller

BÅTMODELL: Thor Hansen i Porsgrunn lager båtmodeller.

BÅTMODELL: Thor Hansen i Porsgrunn lager båtmodeller.

Modellbåtbygger Thor Hansen i Porsgrunn har bygget 4 modeller av seilskuta «Wyvern». – Dette er en båt av ypperste klasse, sier Thor Hansen som onsdag var om bord i Wyvern da den lå ved Croftholmen.

DEL

Thor Hansen kjenner godt til skuta Wyverns historie. Skuta ble bygget av Thor Martin Jenssen ved Porsgrunds Baadbyggeri i Knardalstrand i 1897, på bestilling fra Frederic Croft ved Croftholmen.

– Byggingen av seilskuta Wyvern var Thor Jenssens svennestykke. På skipsklokka er det feilaktig skrevet årstallet 1896, men det var i 1897 skuta var ferdig bygget, sier Thor Hansen.

Thor Hansen har sitt eget modellbåtbyggeri og har i en årrekke hatt som hobby å bygge miniatyrkopier av skip. Han liker å lage modellskip av skip som har lokalt forankret historie som han må lete seg fram til.

Thor Hansen har laget modeller av både «Skomvær», av kongeskipet «Norge» og av «Blücher».

Båtbygger Thor Martin Jenssen som bygde «Wyvern» i 1897 var født i Gjerstad i 1855. Han fikk jobb hos Colin Archer i Larvik og startet siden Porsgrunds Baadbyggeri. Jenssen har bygget også redningsskøyta «RS2 Langesund» og losskøyta «Tordenskiold».

Porsgrunds Baadbyggeri brant i 1903.

Artikkeltags