Gleder seg til jul – uten forventninger

FÆRRE DRAR PÅ KINO: Mange færre enn normalt besøker kinoen i år.

FÆRRE DRAR PÅ KINO: Mange færre enn normalt besøker kinoen i år. Foto:

Kinosjefen tror at antall kinogjengere vil ende på 1/3 av det normale. Det varierer fra 30-300 besøkende på en dag. I fjor var det 110.000 besøkende. I år vil det ligge på mellom 30-40.000.

DEL

Det har vært en krevende tid for kinoer landet over. Lave besøkstall og filmlanseringer blir utsatt. Kinosjef for Filmsenteret Charlie er positiv til julen, men har ikke voldsomme forventninger om store besøkstall.

– Folk blir jo bedt om å holde seg hjemme, og hva som vil skje fremover vet vi ikke. Besøksmessig tror jeg vi skal fokusere på å ta godt vare på de som kommer så ingen blir smittet, sier kinosjef Espen Gundersen.

Kinoen har kapasitet på 200 plasser i de store salene. Hvor det er lagt opp til god avstand mellom kohorter. Grunnet lite besøkstall har det ikke vært et problem å holde avstand.

– Det har ikke vært bekrefta smitte på noen kinoer så langt, og med så stor avstand og få i kinosalene vil jeg si at det er ganske trygt å gå på kino nå, sier Espen Gundersen.

De seks julefilmene i år er allerede rullet ut. Men har fortsatt premierer som kommer nærmere jul og i romjulen.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken