Gå til sidens hovedinnhold

Godkjent på Frednes Brygge

Artikkelen er over 1 år gammel

På Frednes Brygge er de første byggene snart ferdig og de som har kjøpt leilighet kan omsider flytte inn. De har vært svært tålmodige gjennom en lang og kronglete prosess.

PD mener

Nå har utbygger fått godkjent rammesøknad også til nye byggetrinn på Frednes, og 200 står ifølge boligbyggelaget på venteliste til å kjøpe leilighet der.

Mange kan ha lært av Frednes Brygge-prosjektet. Utbygger og arkitektene lærte forhåpentlig at det ikke er lurt å ta snarveier. Byggesaksavdelingen lærte antakelig at det er en god idé å forholde seg til kommunens egne planer, istedenfor at retningslinjer det er investert store ressurser i å utvikle blir ytterligere uthulet. Ikke minst antar vi at politikerne har lært av Frednes Brygge, for det kommer stadig nye politikere som ikke kjenner til hva de forrige har vedtatt.

Det var et tankekors, da de 11 politikerne i utvalg for miljø og byutvikling fikk Frednes Brygge på bordet, at Gunnar West Sørlie var den eneste med kunnskap om at kommunen for drøyt ti år siden laget en masterplan for nye bygg i området. De andre hadde kortere fartstid og var ikke med den gang masterplanen ble til. Behandling og klagebehandling førte til at utbygger måtte tegne leilighetsbyggene på nytt.

Det er grunn til å tro at saken har skjerpet alle parter. Uansett kan leilighetskjøperne ikke bebreides og det er på tide at de får flytte inn. Frednes Brygge er blitt et bedre prosjekt i løpet av lang tid i støpeskjeen.

Kommentarer til denne saken