Gå til sidens hovedinnhold

Greit å trene, ikke å spille kamper

Det råder en viss usikkerhet rundt hva barn og unge faktisk kan gjøre i henhold til de nye koronarestriksjonene. Fotballkretsen oppfordrer til å gjennomføre treninger.

De har laget et oppsett på hva de nye restriksjonene betyr for barn og unge i fotballen. De skriver at barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening, men det blir anbefalte begrensninger på hvor mange som kan være med.

– Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maksimalt 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage, slår de fast.

Selv om den nye forskriften sier at barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan trene eller øve sammen, så anbefales det ikke å ha cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles. Det betyr jo at kamper ikke blir anbefalt for de yngre heller.

Det gjøres imidlertid et unntak for utendørs idrettsarrangementer for barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder. De kan gjennomføres hvis barna hele tiden kan holde en meters avstand, og dersom det er mulig å følge de andre reglene om antall som gjelder for alle arrangementer.

Kommentarer til denne saken