3 direktører med 150 prosent lønn

INN SOM SPISS: Janicke Andreassen rydder på Grep.

INN SOM SPISS: Janicke Andreassen rydder på Grep.

Av

Attføringsbedriften Grep har gående en ny lederordning som virker underlig. De har en avgått direktør som fortsatt er ansatt i 20 prosent stilling. De har konstituert direktør i full stilling, og i tillegg har styreleder Janicke Andreassen gått inn som arbeidende styreleder med 30 prosent direktørlønn. Det blir i alt 150 prosent.

DEL

Den mye omtalte granskingsrapporten om arbeidsmiljøet i Grep forelå før sommeren. I et halvt år har styret hatt full oversikt og visst at de må rydde opp i ledelse og kultur. Ny direktør er på vei inn og kan komme til å trenge både kart og kompass i et landskap som inntil videre framstår som et o-løp.

Andreassens 30 prosent stilling som arbeidende styreleder kom i søkelyset og har ført til reaksjoner etter at TA omtalte saken torsdag. Politikere må være forberedt på at økonomiske goder de bevilger hverandre kan komme til å treffe dem som en bumerang, og det er viktig at Grep, som eies av fire kommuner, drives transparent.

Vi lar oss verken hisse opp eller sjokkere av at Andreassen faktisk får betalt for å gjøre en jobb, men det er veldig uklart for utenforstående hvem som har ansvar for hva i Grep-ledelsen for tida. Hvorfor kan ikke fungerende ledelse gjøre jobben? Hvorfor må de sette inn en ekstra spiss på laget? Er det for mange ledere uten portefølje i selskapet? Hva gjør egentlig den avgåtte direktøren? Bare deler av granskingsrapporten er kjent. Vi mener sløret over selskapet fortsatt er stort.Artikkeltags