Det er ikke lenger rabalder når Gruppe 9 stiller ut, men aktiviteten er det ingenting å si på. Lørdag 3. juli åpner den største utstillingen noensinne i Skipper Sørensens hus i Brevik.

Fullt på veggene

– Vi jobber med å få plass til alle bildene. Hvis ikke vi får plass på veggene, henger vi bildene i taket, sier Rigmor Florell.

Det er 34 kunstnere som stiller ut bilder på årets sommerutstilling. Håkon Bleken, Eyvind Blaker og Jonny Andvik er blant kunstnerne som gjerne stiller ut bildene sine i det legendariske galleriet i Brevik.

Lars Rørholt er en av medhjelperne som rigger opp bilder i utstillingen. Mange av maleriene er i store format denne gang, og det trengs litt håndkraft for å få hengt dem på en fin utstillingsplass.

Alle utstillerne som er med i sommerutstillingen, er velkjente navn. De har alle hatt egne separatutstillinger i Gruppe 9 tidligere.

– Det er et veldig stort spenn og variasjon i form og stil. Her er det abstrakte og naturalistiske motiver.

Dyktige kunstnere

Dette er årets kunstnere i sommerutstillingen til Gruppe 9:

Jonny Andvik, Hans Georg Andersen, Sonja Bertelsen, Eyvind Blaker, Håkon Blken, Kjell Brennås, Bjørn Vindal Christensen, Brita Dagestad, Birk Florell, Gjertrud Groven Fredriksen, Bente Helmersen og Heidi Kolstad Larsen.

Videre er det Karl Johnsen, Morten Lauritz, Marit Lie, David Mariangelli, Kari Gisholt Noddeland, Anne Valen Næss, Aage Loe Olsen, Nora Christine Paulsen, Toril Rødland, Lars Rørholt, Turid Schelver, Lisbeth Sternly, Kristine Styrmoe, Thore Sveberg og Beate Vegheim.

Medlemmene i Gruppe 9 er også med i utstillingen med sine arbeider. Gruppe 9 består i dag av Stine Bolstad, Trine Narten Enkerud, Tove Nikman Eriksen, Rigmor Florell, Liv T. Larsen, Trine Nordby, Nora Samuelsen og Eva Sanderød.

Fin tradisjon i Brevik

– Vi regner med at folk kommer stormende til Gruppe 9 i løpet av sommeren i juli. Vi setter stor pris på at kunstnergruppen vår regnes som en fin tradisjon i lokalsamfunnet i Brevik, sier Rigmor Florell.