Stranheim mener at PD lar seg bruke strategisk av landets beste medierådgivere, for å bygge opp toleranse før det han kaller overgrepet skal iverksettes.

PDs standpunkt i deponisaken står selvsagt ved lag. Vi ønsker ikke et giftdeponi i Dalen gruver, og vi mener at statlige myndigheter må lytte til et soleklart politisk flertall i samtlige kommuner i Grenland.

Vi er også enig i at journalister aldri kan få stilt for mange kritiske spørsmål. Det ligger i journalistikkens natur.

I deponisaken har vi i snart fire år hatt et soleklart flertall av kilder og vinklinger fra motstandernes side. Vi har blitt beskyldt for å ha slagside, men hele tiden etterstrebet å belyse saken fra flest mulige sider.

At vi i forrige uke endelig fikk en intervjuavtale med eier og styreleder i NOAH, Bjørn Rune Gjelsten, vurderte vi som journalistisk interessant.

Vi kan selvsagt forstå at noen mener vi burde gått hardere på Gjelsten, men det burde vi helt sikkert gjort med Jan Erik Parr & Co de siste fire åra også.

Litt ubeskjedent vil vi hevde at PD har vært den avisa som har vært nyhetsledende i deponisaken de siste 3-4 åra, og det vil vi fortsette å være.

Så, Bård Stranheim, ta det helt med ro. Redaksjonen i PD er ikke til salgs for en baquette og en kopp kaffe.