Gå til sidens hovedinnhold

Gunn Marit rykker opp som ny leder

Gunn Marit Helgesen fra Porsgrunn rykker opp som ny leder i KS, som følge av at Bjørn Arild Gram er utnevnt til kommunal- og distriktsminister i regjeringen Støre.

Helgesen var styreleder i KS i åtte år fra 2012 til 2020, før Bjørn Arild Gram overtok lederrollen. Nå er hun altså tilbake i styrelederstolen.

– Det er en styrke for kommunene at vi har fått en statsråd med så dyp kunnskap og bred erfaring. Vi gratulerer med utnevnelsen, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen til NTB.

Gram går ut av KS’ hovedstyre, og andre nestleder Sven Tore Løkslid tar over Helgesens rolle som nestleder (siden februar 2020).

Bjørn Arild Gram ble valgt til styreleder på KS Landsting i februar 2020. Han hadde da sittet som nestleder i KS i åtte år, med nettopp Helgesen som styreleder fra 2012 til 2020.

– Jeg ser fram til å fortsette arbeidet for kommuner og fylker. Sektoren står foran store utfordringer, og jeg har store forventninger til den nye kommunal- og distriktsministeren med god kunnskap om disse. Jeg ser fram til et godt samarbeid med både kommunalministeren og hele den nye regjeringen, sier Helgesen til NTB.

Kommentarer til denne saken