Gå til sidens hovedinnhold

Gunstein Draugedalen til Brevik kirke

Artikkelen er over 2 år gammel

Sangeren og komponisten Gunstein Draugedalen (72) kommer til Brevik kirke mandag 3. juni. Der skal han ha sommerkonsert sammen med koret Breviksklang fra Brevik.

– Vi gleder oss veldig til vi skal synge sammen med Gunstein Draugedalen i Brevik kirke. Det er en artist som har mange fine kristne sanger, sier Marianne Pytte Merkling i Breviksklang.

Breviksklang har tradisjon for å ha en sommerkonsert hvert år, og denne gang har de forberedt seg til å synge nye sanger sammen med en artist de ikke har sunget sammen med tidligere.

Gunstein Draugedalen er født i Kviteseid og er i dag bosatt på Krøderen. Som artist og sanger er han mest kjent for sine tolkninger av evangeliske sanger fra den kristne bedehustradisjonen.

Draugedalen debuterte med sin barytonstemme på albumet «Jeg følger min frelser» i 1964. Siden har han kommet med over 40 soloinnspillinger med et samlet salg på mer enn 250.000 album.

Blant annet kom Gunstein Draugedalen i 2003 ut med albumet «Om hundrede år er allting glemt». Der hadde han selv tonesatt sangtekster som er skrevet av Knut Hamsun.

Gunstein Draugedalen utga i 2007 albumet «Blott en dag» som av avisa Vårt Land ble kåret til årets beste kristne plate.

Kommentarer til denne saken