– Jeg tror kanskje barnehagene kan ha misforstått invitasjonen og tror at aktivitetsdagen kun er for barn med nedsatt funksjonsevne. Det er helt feil. Dette er en dag fylt med aktiviteter for absolutt alle, sier Anundsen med et bredt smil.

Dersom værgudene spiller på lag, håper handicapidrettslaget på minst like mange små og store som i fjor. Da var det et sted mellom 1200-1500 innom moroa.

Starter med parade

– Vi starter dagen med en parade som går fra Franklintorget og opp til rådhuset klokka 11.30. Deretter blir det høytidelig åpning med ordfører Robin Kåss, før Signe Tynning tar over som konferansier og leder publikum gjennom programmet, forteller Anundsen.

Klovnen Hagbart Frisk, Brevik musikkorps og Pors Cheerleading skal underholde, og det blir mulighet til å utforske både brannbiler, redningsskøyta Elias og vegvesenets stand med mer.

Ponnyridning

– Vi har også ponnyridning i år. Og det blir selvsagt idretts-aktiviteter som volleyball og boccia her på plassen.

Selv stiller handicapidrettslaget opp med rundt 50 frivillige på dagen, og siden arrangementet er gratis, håper de folk graver dypt i lommene og kjøper lodd så det monner.

– Vi har mange fine premier, sier Anundsen med glimt i øyet.

Han legger ikke skjul på at handicapidrettslaget sliter med rekruttering i likhet med mange andre lag og foreninger.

– Vi skulle gjerne vært flere enn de 120 medlemmene vi har nå. Men dette er kun et stunt for å få mer liv i byen, og det skal vi klare, sier Anundsen.

Lørdag er det for øvrig også Bondens Marked på Rådhusplassen. Dermed kan man slå to fluer i en smekk.