13. juni kunne vi fortelle at det ble lagt ut 13 nye leiligheter for salg på Smietangen. Det var i to nye leilighetsbygg. Og allerede er seks av dem solgt. I bygget som kalles Vigør er tre av fire leiligheter solgt, og i bygget som heter Galicia er tre av ni solgt. Boligene ble lagt ut for salg 29. mai, og hele 14 medlemmer i Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag meldte at de ville kreve forkjøpsrett.

– Det bare fortsetter å være skikkelig moro å holde på med Smietangen. Jeg tror dette er et av de aller morsomste prosjektene jeg har vært med på noen gang. Bare i juli har vi nå solgt tre nye boliger, to av dem i de nye byggene. Og jammen har det blitt solgt en av de to leilighetene som er var igjen i de seks byggene som ligger ut mot Langesundet. Nå er det bare en igjen der, forteller megler Hanne Eriksen Davik.

De «beste» først

Det er de største og dyreste leilighetene som blir solgt først når det legges ut nye for salg på Smietangen. Slik har det vært siden de første ble lagt ut for salg, og slik har det vært for de to nye byggene nå. De seks leilighetene som er solgt i de to byggene nå har en totalpris på rett under 40 millioner.

Totalt er det nå langt over 70 leiligheter som er solgt på Smietangen. Det er solgt leiligheter for godt over 430 millioner så langt.

Cementine

Det selges leiligheter i alle byggene som er lansert, bortsett fra det som kalles Cementine. Det er et av husene som ligger inne på parkeringslokket, på sida ut mot Kongshavn.

– Det lever på en måte sitt eget liv. Det er snart ferdig bygget, og da skal vi sette inn støtet og få vist fram hvor fint det blir å bo i det bygget også. Jeg er sikker på at disse leilighetene blir solgt greit, sier Eriksen Davik.

Stadig nye

Lenge før det første bygget ble lansert for salg hadde megleren lange lister med folk som hadde meldt sin interesse for å kjøpe seg ny bolig på Smietangen. Og det melder seg stadig nye interesserte. Mange av dem er fra Porsgrunn.

– De aller fleste som kjøper er fra Grenland. Og veldig mange er fra Porsgrunn. Jeg tør å si at porsgrunnsfolk har fått opp øyne for Smietangen. Nå er det nok sånn at halvparten av dem som kjøper og flytter inn er fra Porsgrunn, og de aller fleste av de resterende er fra Bamble, forteller megleren.

For øvrig hadde Bamble kommune en økning i innbyggertall ved årsskiftet, for første gang på veldig lenge. Alle som flytter inn på Smietangen, og som tidligere har bodd i andre kommuner, er nok veldig delaktige i denne veksten.

– Må skynde seg

Eriksen Davik forteller at folk tydeligvis har skjønt at det begynner å haste dersom de skal ha bolig på Smietangen.

– Det er mange av dem som var tidlig ute på interesselista som nå melder seg tilbake igjen. De ser at de må være på for å få boligen de ønsker seg, forteller hun.