Gå til sidens hovedinnhold

Har sendt ut ny alarm-info for naboene

Herøya industripark går ut med oppdatert naboinformasjon.

HIP har nå oppdatert naboinformasjonen etter revisjon. Informasjonen henger sammen med at det er tre storulykkevirksomheter i industriparken: Yara, Inovyn Norge og Air Liquide Skagerak.

– Storulykkeforskriften stiller krav om informasjon til allmennheten. Denne informasjonen skal beskrive hvilke kjemikalier som håndteres og hvilken innvirkning de har på helse, miljø og sikkerhet, skriver HIP på sin nettside.

Informasjonen er nedlastbar på både HIP og kommunens hjemmesider. Blant annet er det informasjon om støy og fakling. Den beskriver også de ulike alarmnivåene, som er: «lokal alarm», «fabrikkalarm» og «gassalarm». Sistnevnte besluttes av politiet, og befolkningsvarsling iverksettes ettersom det da har oppstått en situasjon som kan berøre nærmiljøet til industriparken.

– Det som er viktig å merke seg er rutiner for befolkningsvarsling. Dersom det oppstår akutt fare som berører flere fabrikker og nærmiljøet til industriparken, besluttes Gassalarm Grenland. Varslingssignalet heter «Viktig melding – søk informasjon», og sendes over sivilforsvarets sireneanlegg. Befolkningen varsles samtidig med SMS, opplyser Marit Bredesen, HMS-sjef i Herøya Industripark AS og HMS-koordinator i industriparken på deres nettsider.

Kommentarer til denne saken