Havari for omstridt byggesak

TVIL: UMB anklages for lemfeldig arbeid i koronamøte.

TVIL: UMB anklages for lemfeldig arbeid i koronamøte.

Av

Hva har egentlig skjedd med Brånanvegen 42? Telemarkhus har kjøpt eiendommen i Lundeåsen ved Løvsjø og vil rive, fradele og bygge to nye boliger med garasjer på tomta. Hele 14 naboer har protestert mot nye bygg de mener vil ødelegge for et helt nabolag. Kommunens fagfolk er enig med dem, men det er ikke politikerne.

DEL

PD menerEt stort flertall støttet forslag fra Høyre da saken var oppe til behandling med lite diskusjon 12. mai. Tirsdag anklaget Geir Mjøen, leder i Porsgrunn Venstre, utvalg for miljø og byutvikling (UMB) for å ikke ha satt seg inn i saken. Mjøen bor selv i Brånanvegen og har sammen med 13 andre signert klage til fylkesmannen på UMBs vedtak. Telemarkhus har avvist protestene og mener de har tatt en godt grep.

Det er spesielt at et helt nabolag reagerer så sterkt som i denne saken, samtidig som politikerne velger å overkjøre både dem og sin egen fagadministrasjon. Når Mjøen på toppen reiser tvil om lemfeldig politisk behandling i et koronapreget møte, er det alvorlig for tillit til politikerne. I Brånanvegen har vi nå en situasjon som likner havari for alminnelig dialog og samarbeid, på en skute uten styrmann.

Telemarkhus har kjøpt opp eiendom for å drive såkalt eplehagefortetting. Det er ikke ulovlig, men hvor klokt har de opptrådt i Lundeåsen? Vi vet ikke, men noe har slått feil. Når de folkevalgte i tillegg gir blaffen i hva de som bor der mener, er det grunn til å se nærmere på hva som har skjedd.Artikkeltags