Gå til sidens hovedinnhold

Hederlig tredjeplass til Galleri Osebro og Harald Skogen

Bygget i Osebrostrøket tok bronse i Arkitektopprørets kåring. Det nye Munch-museet i Oslo, stakk av gårde med Grøss-medaljen.

«Arkitektopprørets Hederspris gis til et vakkert og veltilpasset bygg som innbyggerne verdsetter». Det var kriteriet Galleri Osebro-bygget hadde å forholde seg til, da det ble nominert til ett av de ti fineste nybyggene i det ganske land for kort tid siden.

Gårdeier Harald Skogen var godt fornøyd med å komme med i nominasjonsrunden, og kort tid i forkant av kåringen, ble han fortalt at bygget i Storgata 174 var ett av tre gjenværende bygg som knivet om seieren.

Utdelingen ble holdt i Oslo Gamle Rådhus onsdag kveld, hvor Nygaardsplassen i Fredrikstad overlegent stakk av med hederen med 27,7 prosent av stemmene. Plassen omtales av Mad arkitekter som en «byreparasjon som ivaretar kommuneplanens intensjoner om økt handel og flere boliger i sentrum», mens juryen i Arkitektopprøret bruker karakteristikker som Brooklyn og New York, og skriver at kvartalet har bidratt til en «vitalisering av et stillestående hjørne» og at det er «et forbilde for liknende steder rundt om i landet.

Andreplassen gikk til Kiwi-bygget på Næroset i Ringsaker kommune, med 12,9 prosent av stemmene. Galleri Osebro havnet på den hederlige tredjeplassen, med 9,2 prosent.

Grøss-medaljen, som tildeles nybygget som er det styggeste og mest skjemmende for sine omgivelser, gikk til det nye Munch-museet i Oslo.

Kommentarer til denne saken