Gå til sidens hovedinnhold

– Blir trafikale problemer på Heistad

Artikkelen er over 5 år gammel

Ola Tellesbø i Gravaåsen på Heistad er bekymret for de trafikale problemene ved skolene på Heistad i forbindelse med nye E18.

Følg PD på Facebook

Tellesbø har sendt inn en høringsttalelse til vegvesenet om E18 der han blant annet viser til lederartikkelen i PD fra 3. mars i år der det beskrives «Kaos på Heistad i flere år».

– Ved skolene på Heistad har vi allerede nå for mye trafikk. Trafikken rundt skolene må reduseres og ikke på noen måte økes, sier Ola Tellesbø som også har sendt sin høringsuttalelse til lokalavisa PD.

I utredningen kan han ikke se at det er gjort noen sammenligning av de ulike korridorene med hensyn til problemer i byggeperioden. Han tror at kanskje vil konsept 5 med korridor 4 gi betydelig mindre problemer enn den anbefalte korridoren.

Ola Tellesbø er også opptatt av at sentrale deler av Eidangerhalvøya begynner å bli veldig bebygd, og grønne lunger er allerede mangelvare.

Viktig turområde

Han ser til at en betydelig del av Porsgrunns befolkning bor i områdene Herøya, Hvalsåsen, Skjelsvik, Brattås og Heistad. Det viktigste tur- og rekreasjonsområdet i nærmiljøet er området fra Versvik til Ås og Grava.

Det er, ifølge Tellesbø, derfor viktig å fortsatt ha tur-bro over en ny E18 i området.

– Det er ikke tilfredsstillende at barn fra Heistadskolene skal gå på vei til Versvik eller Ås for å komme ut i skogen. Skolene må ikke utestenges fra skogen. De bruker skogen mye i dag, sier Tellesbø.

Han tror at dette området har minst like stor betydning som Eidangerfjorden som har en stor topp av bruk midt på sommeren. Han ber om at korridor 1 og 4 ses på igjen.

Kommentarer til denne saken