Siden 17. juli, den opprinnelige leveringsdatoen, har Ivar og kona venta i spenning på ny bil. Og det var selvsagt med en liten dose skepsis han satte seg bak rattet i den helelektriske bilen, Toyota bZ4X.

– Dette er min aller første helelektriske bil. Må innrømme at jeg er litt skeptisk, du vet sånn rekkeviddeangst og sånn. Men samtidig utrolig spent på første kjøretur. Jeg har jo egentlig kjøpt den usett, gliser Ivar Svalastog.

Kona hadde han for anledningen satt igjen på hytta i Tokke, sammen med en ladestasjon-montør.

– Utrolig greit å få montert ladestasjon på hytta samme dag som jeg får bilen. Kona og jeg er mye på farta rundt i landet og jakter stolper, så det er viktig at den har litt rekkevidde. Denne skal vel så vidt jeg vet gå 45 mil på de beste dagene. Det er jo lovende, sier Svalastog.

– Firehjulstrekk er viktig

For nybileieren fra Heistad var det spesielt én ting som var viktig i valget av ny bil, i tillegg til at den skulle ha «fresh» rødfarge da.

– Firehjulstrekk må jeg ha. De siste tre årene har jeg kjørt Toyota RAV4, og vært veldig fornøyd med firehjulstrekk. Gleder meg til å finne ut hvordan X-mode fungerer (Toyotas eget program for å oppnå bedre kontroll på vanskelig underlag).

– Også vil den vel lade ganske bra i bakkene fra hytta i Tokke og helt ned til Seljord, sier Svalastog spørrende, og får et nikk og smil fra selger Hegland.

– Nå gjelder det bare å komme meg helskinna til Heistad først. Så går det nok som en lek opp til kona, ler Ivar Svalastog.

I bypakka kan Bamble få fire nye bomstasjoner! – Vi må tørre å gå inn i diskusjonen

Solgt over 70 biler «usett»

Selger Kristian Hegland hos Toyota Bilia AS, avdeling Porsgrunn (tidligere Funnemark) forteller at de allerede har solgt over 70 nye helelektriske Toyota bZ4X, og at de første kundene får sine biler utlevert i Porsgrunn i disse dager.

– Siden bilen ikke har vært mulig å prøvekjøre før nå, så kan du jo si at mange har forhåndsbestilt bilen usett, sier Hegland.

Han legger ikke skjul på at det er på høy tid at Toyota lanserer sin aller første helelektriske personbil, nå ti år etter Tesla Model S og tre år etter Porsche Taycan.

– Egentlig på tide ja. Men det er fortsatt mange som vil ha hybridbilene våre. Vi ligger årlig på 2. og 3. plass i antall nyregistrerte biler i Norge, og det til tross for at vi ikke har hatt helelektriske personbiler i utvalget. Det sier jo sitt, sier Hegland med glimt i øyet.

– Jeg er sikker på at Toyota bZ4X, som kan sammenlignes med RAV4, bare at den er helelektrisk, blir Norges mest solgte bil neste år, sier Kristian Hegland.