Gå til sidens hovedinnhold

Helge Oland og Kari Killi fikk Rotarys hederspris

Artikkelen er over 2 år gammel

Langesund Rotary har tildelt Helge Oland og Kari Killi Rotarys hederspris Paul Harris Fellow. Dette er en pris som tildeles medlemmer som har utmerket seg med spesielt samfunnsnyttig innsats.

Langesund Rotary skriver følgende om Helge Oland i en pressemelding;

Helge Olands innsats er ganske godt kjent i distriktet, og han har tidligere mottatt Bamble kommunes Frivillighetspris. Langesund Rotary ønsket også å vise at innsatsen blir satt pris på. Helge er godt kjent for sin innsats med å være primus motor i det store dugnadsarbeidet med å «Ta utsikten tilbake», hvor de mange gamle fastboltede benkene i Langesundsområdet har blitt renovert. Området rundt benkene har blitt ryddet, slik at den gamle flotte utsikten har kommet tilbake. Helge har dokumentert arbeidet med ei flott bok.

Helge har personlig også organisert og ledet en turgruppe av pensjonerte menn i over 9 år. Hvert år avholdes rundt 20 turer i all slags vær og føre, hvor alle går i Bamble kommune. Gjennom disse har kommunen blitt utforsket på kryss og tvers, fra kysten til de dype skoger. Gode historier fra stedene som blir besøkt, hører også med. Turene er så populære at over 30 personer deltar på hver tur. Helge takket for tildelingen med et selvskrevet tankevekkende dikt om å vandre i naturen.

Om Kari  Killi skriver de følgende:

Kari Killis innsats er mindre kjent, men ikke mindre verdifull av den grunn. Gjennom mange år har hun støttet og hjulpet 4 unge flyktninger fra Eritrea. Hun har med stor energi bidratt til at de kunne finne seg til rette i samfunnet vårt og bli gode borgere av landet. Hun har lært dem å skjønne hvordan samfunnet vårt fungerer, bidratt i språkopplæring og mye annet. Etter hvert har noen kommet godt i gang med utdannelse og andre har kommet i jobb. Arbeidet har blitt utført på en slik måte at Kari blir oppfattet som deres reservemor. Kari er medlem av Langesund Rotary. Hun er klubbens nest eldste medlem, men viser alltid en imponerende vitalitet. Kari takket for tildelingen med å fremheve at arbeidet sammen med ungdommene hadde gitt henne selv stor glede.

Kommentarer til denne saken