Helsedirektoratet: 102 pasienter med koronasmitte innlagt

Av

Per torsdag var 102 pasienter med koronasmitte innlagt på sykehus i Norge. – For tidlig å se en effekt av regjeringens tiltak, mener Helsedirektoratet.

DEL

19 av pasientene fikk invasiv respiratorbehandling, opplyser direktoratet i en pressemelding torsdag. Ved invasiv respiratorbehandling puster pasienten gjennom et rør som går gjennom et hull i halsen og inn i luftrøret.

102 innleggelser er en økning på 20 i løpet av det siste døgnet. Så langt denne uken har antallet doblet seg, fra 50 innleggelser mandag. Til nå er det bekreftet seks dødsfall som følge av koronaviruset.

Det er nå en uke siden regjeringen iverksatte de mest inngripende tiltakene i Norge siden andre verdenskrig, skriver NRK.

Det er imidlertid for tidlig å se et mønster i tallene over innleggelser, smittede og dødsfall, påpeker Helsedirektoratet.

– I den uka som kommer nå, så kan vi i hvert fall si noe mer om effekten av tiltakene som ble iverksatt i forrige uke, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

FHI: 1.552 bekreftet koronasmittede

129 nye tilfeller av koronavirus er bekreftet i Norge det siste døgnet, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet. Totalt har 1.552 personer fått påvist viruset, ifølge NTB.

127 av de nye tilfellene ble rapportert det siste døgnet fram til midnatt onsdag kveld.

Totalt har 34.583 personer blitt testet for koronaviruset, ifølge FHI.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken