Det sier Bård Stranheim, daglig leder i Powered By Telemark.

Fra 31. juli til 4. august er han og mange andre samlet på USN campus Porsgrunn. Der foregår det nemlig et helt spesielt arrangement, og Stranheim er en av de man kan takke for at det fremdeles eksisterer.

– Emax Norge er en gründercamp der unge mennesker med gode ideer kan komme og møte likesinnede. Vi ønsker blant annet å gi dem kunnskap, inspirasjon og selvbevissthet. Elementer som er enormt viktige hvis man skal lykkes som gründer, sier han.

Mangfold og likeverd

Akkurat nå er 65 personer i alderen 18-25 år samlet på campus Porsgrunn. Der kan de blant annet delta på foredrag og workshops. Stranheim forteller at det er en stor miks av personer som deltar på campen.

– Noen er mer erfarne og andre er ferske. Noen har utdanning, noen fagbrev og noen har ingenting ennå. De ulike bakgrunnene skaper et veldig flott grunnlag for mangfold, og at de som kommer hit kan møte likesinnede med andre erfaringer og bakgrunner, forklarer han.

Arrangementet var originalt i regi av Innovasjon Norge, hvor Stranheim blant annet jobbet. I fjor ønsket derimot ikke de lengre å arrangere, og campen måtte drives videre av andre aktører. Heldigvis var flere interesserte.

– Emax er nå et samarbeid mellom Powered By Telemark, USN, Proventia og Ungt Entreprenørskap. Det viktigste for oss er å gi morgendagens entreprenører og gründere en mulighet til å møte likesinnede, og dele kunnskap, sier Stranheim.

– Et viktig tiltak

Ikke bare er Emax viktig for at unge håpefulle kan skape et godt grunnlag. Daglig leder forteller at det også vil ha stor innvirkning på samfunnet vi lever i.

– Først og fremst er det viktig at vi støtter de med ideer som kan skape arbeidsplasser. Blant annet er et mål for framtiden å øke eksporten, og det vil ikke la seg gjøre med de bedriftene vi har nå, sier Stranheim og fortsetter:

– Her ønsker vi også å bli en klimapositiv industriregion, og da er vi avhengig av at morgendagens gründere kan komme med bærekraftige løsninger.

Flere workshops og foredrag gjenstår før ungdommene skal dra fra campen med nye ideer og inspirasjon. Stranheim håper at Emax skal fungere som en kobling mellom idé og realisering.

– Teambuilding, konkurranser og arbeid med å finne løsninger er viktige elementer. Enten de som er her ønsker å være entreprenører eller trenger samarbeidspartnere, er dette et viktig tiltak for dem, avslutter Bård Stranheim.