Her går køen langt utenfor døra midt i fellesferien: – Stor aktivitet på dette tidspunktet

Av

Ved lunsjtider hoper det seg opp kø utenfor lokalet til Sparebank1 Telemark i Storgata. Banksjef Per Halvorsen er kjent med situasjonen, og forklarer hvorfor kunder må belage seg på ekstra ventetid.

DEL

PDs bilde av køen utenfor banken ble tatt mandag klokka 12.15. Banken holder bare åpent i tre timer, fra 12.00 til 15.00 på hverdager.

– Vi har erfart at det blir kø rundt åpningstid. Det er spesielt stor aktivitet mellom klokka 12 og 13. Det er fordi vi har videreført koronaåpningstid inn i sommerferien, sier Halvorsen.

Banksjefen legger til at de vurderer å åpne som normalt fra 10. august.

Spesielle regler

Begrenset åpningstid er imidlertid ikke hele årsaken til at banken har lengre kø, enn både butikker og restauranter ved lunsjtider i fellesferien. Det tillates nemlig bare fem kunder i lokalet av gangen.

– Det er en faktor som bidrar til kø. Vi anbefaler at folk kommer mellom klokka 13.00 og 15.00. Da er det største trykket over, og det skal gå veldig greit å komme til.

– Er dere godt nok bemannet til å håndtere pågangen i sommer?

– Vi er i høyeste grad godt bemannet. I tillegg til fast ansatte som ikke er på ferie, har vi flinke sommervikarer som gjør en kjempejobb, svarer Halvorsen.

Han tilføyer at det er stor variasjon av mennesker som fysisk møter opp for å benytte seg av banktjenester i Storgata.

– Det er alt fra folk som har mistet kortet til kunder som trenger hjelp til nett- eller mobilbank. Når det gjelder alder, er det slik at mange av dem som kommer hit er eldre.

– Ring kundesenter ved lang kø

På inngangsdøra til Sparebank1 er det klistret opp et ark med informasjon om de spesielle reglene.

«Maks fem personer tillat i banken om gangen. Du kan få hjelp til det aller meste over telefon. Er køen lang, anbefaler vi å ringe vårt kundesenter».

Kundene oppfordres også til å løse sine utfordringer digitalt via nett- og mobilbank.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken