Gå til sidens hovedinnhold

Her må det være noe gærent

Kommunedirektøren i Bamble mener at selskapet som driver Langøya hovedgård er den beste kandidaten til å leie forpakterboligen, like ved hovedgården, i 10 år framover. Det er ikke gitt at politikerne deler kommunedirektørens oppfatning når saken snart kommer til behandling.

PD mener

Av dokumenter går det fram at Bamble jeger og fiskerlag, som har disponert forpakterboligen i mange år, er opprørt av kommunedirektørens innstilling. De mener driverne av hovedgården allerede har privatisert deler av Langøya og forstår ikke at det kan gagne verken innbyggere eller turister at det blir enda verre. Bamble jeger og fisk ønsker å fornye leiekontrakten for å drive utleie videre.

Også DNT er interessert i å drive stedet, som en tradisjonell DNT-hytte i samarbeid med Bamble turlag. Kommunedirektøren mener at Langøya Hovedgård drift AS har det beste konseptet. Det stiller vi oss svært skeptisk til. Vi tror ikke det er i allmennhetens interesse at et privat, kommersielt selskap blir gitt utvidede fullmakter på den spesielle Langøya.

Samtidig kan ikke Bamble jeger og fisk forvente å opprettholde et eksklusivt sommersted til evig tid. De må konkurrere på like vilkår.

Driverne av hovedgården ønsker at Langøya blir en merkevare lik Wrightegaarden. Hovedgården tiltrekker seg store artistnavn og kan bidra til å øke Langøyas attraksjonsverdi og ha synergier for næringslivet. Vi mener saken er ute av kurs. Noe har gått helt galt. Langøya kan ikke bli partyøy.

Kommentarer til denne saken