Historielaget drar i gang igjen etter korona-pause: – Isen i Breviks hjerter

Turid Berg i Brevik Historielag inviterer til historisk formiddag i Brevik rådhus. Historielaget har hatt arrangementspause i et halvt år på grunn av koronapandemien.

Turid Berg i Brevik Historielag inviterer til historisk formiddag i Brevik rådhus. Historielaget har hatt arrangementspause i et halvt år på grunn av koronapandemien.

– Etter koronapause i et halvt år, våger vi oss ut på banen og inviterer til historisk formiddag mandag 19. oktober. Programmet blir «Isen i våre hjerter», sier Turid Berg i styret i Brevik Historielag.

DEL

Det er Jens Erik Førli som skal fortelle historien om Diplom-Is i Brevik og vise mange bilder fra alle årene med iskremproduksjon i nå nedlagte Diplom-Is anlegget i Brevik.

På grunn av smittevernregler er antall deltakere på arrangementet begrenset. Interesserte må derfor melde seg på til historielaget med navn og telefonnummer. Påmelding kan gjøres ved å ringe Turid Berg på telefon nummer 478 47 526.

Kan bli to ganger

– Hvis det blir stor interesse med mange påmeldte, vil vi vurdere å kjøre opplegget en gang klokken 11 og om igjen klokken 13. Skulle det innen mandag 19. oktober bli stor smittespredning i vårt distrikt, vil arrangementet bli avlyst og utsatt, sier Turid Berg.

Historielaget arrangerer historisk formiddag i Brevik gamle rådhus. Det skal serveres kaffe og selvsagt is, md smittevernreglene i behold.

Turid Berg forteller at Brevik Historielag skal åpne sin splitter nye utstilling om «Breviks siste istid» i Brevik Bymuseum torsdag 5. november.

Ny årbok

Åpningen av utstillingen kombineres med slipp av årets årbok som handler om isskjæring og iseksporten fra Brevik og distriktene omkring.

Ny utstilling

– Vi er stolte over at historielaget for første gang på mange år har greid å lage en helt ny utstilling. Den nye utstillingen er mer moderne enn de andre i bymuseet, sier Turid Berg i Brevik Historielag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken