Med det nye kjøremønsteret i sentrum de siste månedene, har bilistene blitt vante med å ta seg til parkeringsplassen på Friisebrygga via Meieritorvet, inn Storgata og videre forbi Minneparken. Innkjørselen til blokkene fra Ferjegata har vært stengt.

Nå jobbes det imidlertid med asfaltering og graving i Serine Jeremiassens gate og utenfor Sparebank 1 Telemarks lokaler, som gjør at du pent må belage deg på en ekstra svipptur gjennom byen – via Down Town og Franklintorget – om du ikke har fått med deg sperringen.

Anleggsarbeidere i Øyvind og Tveter AS informerte undertegnede tirsdag at det nye omkjøringsmønsteret hvert fall vil gjelde onsdag og torsdag.

– Fredag kan det hende asfalteringen er ferdig og at veien blir åpnet igjen, men du vet aldri. Ofte blir det ikke som det står på papiret, forteller de.

Lag på lag med stein har kommet på plass fra 101-bygget forbi Meieritorvet. Den delen er mer eller mindre ferdig. Nå skal et 20 centimeters lag med asfalt gjøre grunnlaget på etappen utenfor Schankebygget de nærmeste dagene, før også den strekningen bekles.