Det siste halve året har kampen mot et giftdeponi i Dalen gruver av naturlige årsaker havnet i skyggen av koronakrisa. Nettopp derfor er fellesforumets initiativ viktig, for det er dessverre ingen grunn til å tro at regjeringen helt har utelukker Brevik.

Den vanvittige seigpiningen av et helt lokalsamfunn, som nå har pågått i over 5 år, må snart få sin ende. For snart ett år siden konkluderte det regjeringsnedsatte ekspertutvalget med at Dalen gruver ikke er egnet for et framtidig nasjonalt giftdeponi.

I 2017 gikk Venstre til valg på et nei til deponi i Brevik, og partiet har nå hatt miljøvernministeren siden de gikk inn i regjeringen i januar 2018. Likevel lar deponiavklaringen vente på seg – til stor frustrasjon for lokale Venstre-politikere.

I vinter hevdet ordfører Robin Kåss at det var positivt for deponikampen at Frp gikk ut av regjering. Han mente at blant annet Sylvi Listhaug var i stand til å presse gjennom et deponi i Brevik framfor i sitt eget hjemfylke.

Så langt er det ingen ting som tyder på at denne teorien stemmer. Nåværende miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) har om mulig vært enda mer uklar enn forgjengeren Ola Elvestuen (V). Hold saken varm!