Bymuseet har åpen førstkommende søndag og fram til og med 16. august. Et besøk for bymuseet egner seg både for familier med barn og for voksne i alle aldre.

Tre generasjoner også

– Det hender vi tar imot besøkende på omvisning som representerer tre generasjoner, sier Svein Busk.

De frivillige som påtar seg oppgaven med å ta imot besøkende til bymuseet, er Jan Gåsodden, Torill W. Førde, Kåre Gulløy, Svein Busk og Aase Wiborg.

Aase Wiborg påstår at hun bare er reserve på laget, men det er det ingen som tror på, av dem som kjenner den engasjerte breviksdamen med stor lokalhistorisk kunnskap og fortellerevne.

– Det er veldig moro å fortelle om Brevik til mennesker som kommer på besøk i bymuseet. Det kommer også fastboende som bor i Brevik, men som ikke er så kjent med byens lokalhistorie, sier Kåre Gulløy.

Brevik Bymuseum er et selvstendig museum som eies av Porsgrunn kommune og driftes av Brevik Historielag.

Ingen strid i Brevik

– I Porsgrunn ligger Porsgrunn Historielag i konflikt med Porsgrunn kommune om museumsdriften – men hva er årsaken til at det er fred og fordragelighet om museumsdriften i brevik?

– Her i Brevik er vi ikke noe opptatt av det som skjer i Porsgrunn. Vi har et godt samarbeid med Porsgrunn kommune om driften av Brevik Bymuseum. Og Brevik Historielag har et drivende godt styre med Tone Bente Bergene Holm som styreleder, sier Jan Gåsodden.

Brevik gamle rådhus er Brevik Bymuseum som ligger på Øya i Brevik. Bygningen er en opprinnelig kjøpmannsgård som ble oppført av Jørgen Chrystie på midten av 1700-tallet. Gården er fredet.

I Brevik Bymuseum er det utstillinger med en gammel dagligvarebutikk, apotek, postkontor og Curt Adelers historie. Museet har også en okkupasjonshistorisk utstilling som forteller om 2. verdenskrig.