– I forbindelse med rehabilitering av tunnelene på E18 i Vestfold blir det i helgen stenging av tunnelløp ved Helland og Island, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Trafikken skal legges om fra nordgående til sørgående tunnelløp i Bringåker- og Botne-tunnelene. Omleggingen er fra fredag 27. oktober 2017 klokken 20.00 til søndag 29. oktober klokken 12.00, står det videre.

Skiltet omkjøring

Nordgående løp blir stengt mellom Helland og Islandkrysset, og det blir skiltet omkjøring via fylkesvei 313 som er gamle E18 gjennom Holmestrand. Dermed kan de vente seg godt med trafikk gjennom Holmestrand sentrum også denne helgen.

LES OGSÅ: Her snurrer bilene på E18, men veivesenet vet ikke hvorfor

Sørgående løp blir stengt fra Islandkrysset til Bentsrudkrysset. Omkjøringen er skiltet via fylkesvei 35/Bispeveien.

Varsler kø

– Kø vil det uansett bli, men det er jo enveisregulering av nordgående og sørgående trafikk. Det vil alltid bli forsinkelser når man leder trafikk fra en vei med fartsgrense 100 til en vei med fartsgrense 70, men det er ikke mange minuttene vi snakker om, sier Reidar Jørgensen i Statens vegvesen.

For dem som frykter å stå i stampe gjennom Holmestrand sentrum, sier Jørgensen det nå vil gå raskere for trafikken som skal gjennom lyskrysset i sentrum på 313.

– Vi har nå signalregulert krysset der. Er det mye trafikk, får den fortrinn gjennom Holmestrand, sier Jørgensen.