En av beboerne i boligen luktet røyk og våknet rett før klokka 04.00 fredag morgen. Han fikk vekket de andre i huset, og både mennesker og dyr som befant seg inne i boligen kom seg ut og varslet brannvesenet. Dessverre var det ikke mulig å redde fem høner som hadde tilhold i uthuset.

En person skal ifølge politiet ha blitt fraktet til sykehus for sjekk etter å ha fått i seg noe røyk i forbindelse med brannen.

– Det var full overtenning da vi fikk meldingen. Vi fikk ganske raskt kontroll over brannen da vi kom fram, og vi sikret at brannen ikke spredde seg til de nærliggende bygningene, forteller skadestedsleder for brannvesenet, Jørn Urberg Tveten.

Meldinger fra brannstedet forteller at det var så varmt på veggen til nabohuset at varmepumpa på veggen smeltet. Vinduene i et av nabobyggene sprakk på grunn av varmen.

– Det var helt klart stor fare for spredning til bygningene like ved. Heldigvis klarte brannmannskapene å hindre dette, sier Nils Henrik Nilsen fra brannvesenet.

Det var brannmannskaper fra tre av stasjonene til Grenland brann og redning som rykket ut til brannstedet. Både fra Bamble, Brevik og Kragerø. Ambulanser og politi kom også til stedet.

– Uthuset ble fullstendig totalskadd av brannen. Det er bare rester av noen av veggene som står igjen, sier Forteller Nilsen.

Det er ingen som kan si noe om brannårsaken så langt. Politiet har opprettet sak og etterforsker på vanlig måte.