Oktober-rekord for passasjerer på Torp

VEKST: Flere og flere flyr fra Torp.

VEKST: Flere og flere flyr fra Torp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I oktober reiste flere passasjerer til og fra Torp enn noen gang før. Det betyr ny Oktober-rekord for flyplassen.

DEL

Rundt 184.000 passasjerer reiste enten til eller fra Torp i oktober i år. Sammenlignet med samme måned i fjor, er veksten på 43,5 prosent.

Markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen tror det er flere faktorer som har spilt inn for å oppnå en markante passasjerveksten.

– I oktober hadde vi flere charter enn normalt fra Torp i forbindelse med skolens høstferie. Ellers gleder vi oss over utviklingen til Paulsen Buss fra Horten, som startet et nytt busstilbud fra fergekaia i Horten direkte til Torp i våres, sier Kleive-Mathisen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ny rekordmåned for Torp-trafikken

Også i august kunne Torp melde om ny besøksrekord. Over 193.000 passasjerer var innom flyplassen i årets siste sommermåned, som utgjorde en økning på over 40 prosent.

Over en million reisende

Så langt i 2017 har Torp hatt 1.670.095 reisende innom, og fremdeles gjenstår to måneder. Allerede ligger flyplassen an til å ha en vekst på minst 40 prosent totalt, sammenlignet med fjoråret.

2016 var året Rygge flyplass la ned driften. I den forbindelse flyttet Ryanair en rekke ruter over til Torp, blant annet til Manchester og Tenerife, samt hyppigere avganger på flere etablerte ruter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken