Gå til sidens hovedinnhold

Hvem i huleste skal bruke friidrettshallen på Kjølnes?

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmann Per Wold har i neste års budsjett satt av 1,5 millioner kroner til et forprosjekt for en ny regional friidrettshall på Kjølnes. Et betimelig spørsmål kan være: Hvem skal egentlig bruke hallen?

PD mener

PD hadde tidligere i høst en sak om store rekrutteringsproblemer i lokale friidrettsklubber. Urædd har i øyeblikket 20 aktive utøvere, mens Eidanger har 10. Det sier alt om hvilket behov vi har for å investere i en ny løpehall på Kjølnes.

Fra før av har vi en av Norges beste utendørs løpebaner, som dessverre nesten ingen bruker. Den har Porsgrunn kommune svidd av flere titalls millioner kroner på siden anlegget sto klart på slutten av 70-tallet.

Utvalgsleder Anders Rambekk (KrF) er en pådriver for at Porsgrunn skal være lokalisering for et interkommunalt spleiselag. Han tror at en friidrettshall vil øke rekruttering og aktivitet. Vi tror dessverre ikke det.

Hvorfor er det da nesten ingen som bruker Kjølnes stadion, som ligger meget innbydende til og er fullt brukelig opp mot 9 måneder i året?

Mange av de samme argumentene hørte vi også da debatten om å etablere en nasjonal rideleir på Vallermyrene gikk for snart 20 år siden. Leiren har som kjent blitt et økonomisk mareritt for Porsgrunn kommune, og satt litt på spissen – kun en tumleplass for velstående Oslo-jenter.

Porsgrunn kommune bør heller bruke penger på å legge kunstgress på enda en fotballbane på Kjølnes. Den vil bli brukt 100 ganger så mye som en friidrettshall – minst.


Kommentarer til denne saken